De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Brasserie Nel - Amsterdam

Geplaatst op 14 / 09
Brasserie Nel - Amsterdam

Zoo.. de vakantie weer voorbij! Back to work! Soms is het wel lekker om nog even weg te dromen, dus bij deze presenteer ik u: Een Trowback Friday. Zat al wel een tijdje te twijfelen om dit op het blog te zetten, het is weer eens niet specifiek 1 horeca zaak die ik jullie wil laten zien, maar wat random tips waar wij "De Fanfare" een leuke dag mee hebben beleeft. Hier komt ie:

 

Amsterdam, wat een stad! Er is zoveel te zien en te beleven, dat het eigenlijk niet te vangen is in een blogje.. maar let's give it a try! Ik zal meteen beginnen met tip nummer 1: Huur fietsen! In welke stad, met of zonder kinderen, het maakt niet uit, op de fiets voel je de stad. Je kunt ieder straatje ingaan, en overal even stoppen.. je voelt je even een local ( even vergeten dat je op een huurfiets rijdt en iedereen meteen ziet dat je een toerist bent ) Wij hadden een fietsverhuur gevonden in het Amsterdamse bos, meteen al een fijn plek met veel groen. We konden onze auto daar makkelijk parkeren en hebben daar een bakfiets en een gewone fiets gehuurd. Ie-de-aal. 

 

Vanuit het Amsterdamse bos is het ongeveer 20 minuten fietsen naar Brasserie Nel. Een leuke route want je fietst zo door Amsterdam Zuid, langs het olympisch stadion en door Oud zuid en de Pijp.. genoeg te zien dus! Bij Nel is het heel fijn, terwijl het niet specifiek heel erg op kinderen gericht is. Locatie is hier key, want er ligt een fijn pleintje voor de zaak en met een openbaar speeltuintje kunnen de kinderen toch lekker spelen terwijl wij midden in Amsterdam van een lekker wijntje genieten. Kies wel even een plekje uit aan de goede kant van het terras, en blijf altijd een oogje in het zeil houden.. aan de overkant van de straat is namelijk een grachtje en daar wil je niet je kind uit vissen. Na een lekkere lunch en gezellig bij gekletst te hebben met onze familie.. stapten we weer op de fiets. 

 

De volgende bestemming was namelijk het pondje.. een attractie an sich voor onze kids. Dus de fanfare ging dwars door de stad, over de dam en door naar het centraal station. Wat een levendigheid en drukte, soms wel even uitkijken met die grote bakfiets, maar wat een lol! ( 3 keer een noodstop moeten maken omdat Cato haar zonnebril liet vallen, maar dat geheel terzijde) Tja, als je dan bij het pondje bent, dan pak je natuurlijk degene waar je het langste op zit.. dus die naar NDSM Werf. Een heerlijk stuk Amsterdam waar we nog niet waren geweest. Veel creativiteit met veel culturele activiteiten maakt deze plek echt leuk om doorheen te fietsen. Zonder kids zou ik hier wel een dag kunnen spenderen, maar.. en let op hier komt tip 2: Wil niet te veel op een dag. Verwacht niet te veel, en laat je verassen door hoe de dag loopt. Merk je dat de kinderen moe worden, las op tijd een stop in en go with the flow. Soms lastig maar wij zijn er ondertussen experts in. Dus wij zijn er lekker doorheen gefietst richting de A'dam Lookout. Je kunt hier (goh verrassend) over de gehele stad uitkijken! Er is ook een schommel die over het randje gaat.. mocht je daar van houden. Hoewel er een familie tarief is vonden wij het toch een tikkie prijzig en zijn lekker bij het Eye Film Museum wat gaan drinken, met een prachtig uitzicht over het water. Het museum hebben we helaas niet bezocht, wel waren er in de gangen leuke film spelletjes voor kinderen en de museum shop doet het ook altijd goed. 

 

Tijd om weer op de fiets en het pondje te stappen. Daarna zijn we naar onze ooms gefiets voor heerlijke pannenkoeken en hebben we daar de dag afgesloten. Vanuit daar op de fiets weer naar het Amsterdamse bos, stiekem best een eindje en een uitdaging, want de kinderen vielen een voor een in slaap ( lang leve de bakfiets waar ze letterlijk in kunnen liggen). Een ritje door het vondelpark maakt het extra bijzonder, dat park heeft toch iets magisch.. 

 

Nou lieve papa's en mama's, dit was het weer voor deze keer. Vond je het leuk, laat het even weten! Misschien heb je wat aan onze tips, misschien ook niet. Wij vinden het leuk om met jullie te delen in ieder geval!