De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

De grote Beer - Terschelling

Geplaatst op 26 / 12
De grote Beer - Terschelling

We zouden de fanfare niet zijn als we dit jaar niet in stijl zouden afsluiten... een tijdje geleden zag Lieke via instagram een prachtig vakantie huisje voorbij komen, op Terschelling. Hoe heerlijk is het om nog even uit te waaien aan zee voor de feestdagen, dus meteen geboekt. 

Vanuit ons is het ruim 2 uur rijden naar Harlingen en vanuit daar nog 2 uur met de boot, dus best een reisje voor een paar dagen aan zee, maar ook meteen een groot avontuur voor de kids! De boot is natuurlijk fantastisch ( helemaal omdat ze er nu een kindersalon hebben ) en ook buiten is het erg spannend voor de kinderen. Erg leuk om op deze manier ons reisje te beginnen.. 

Het huisje 

De Grote Beer is met passie, liefde en aandacht ontworpen, gebouwd en ingericht. Het is klein, voldoet aan alle eisen van een Tiny house, maar zo slim en doordracht ingericht dat het heel ruimtelijk aanvoelt. Het heeft zoveel licht en een prachtig uitzicht waardoor je echt contact maakt met de natuur om je heen. Je ziet de mooie weilanden en zelfs het kerktorentje van Midsland. Het huisje is gebouwd met natuurlijke materialen en ook de stroom komt van de zonnepanelen. Maar natuurlijk wel lekker van alle luxe voorzien, zo zit er een quooker in en kun je zelfs wassen en drogen, mocht je dat willen op vakantie. Maar naast dit alles is het ook gewoon een prachtig huisje en daar gaat ons ontwerpers/interieurlovers hart wat harder van kloppen. ( Zo fijn om steeds meer echt mooie vakantiehuisjes tegen te komen.. )

 

De tweeling sliep samen met Ries in het eerste kamertje. Het tweepersoonsbed is ook nog op te klappen voor nog wat extra speelruimte mocht het nodig zijn. Ries vond het fantastisch om in een hoogslaper te slapen! Overal slimme lampjes, schuifdeuren en handige kastjes, over elk detail is nagedacht, maar niets is overbodig of te veel. In de gang een lange kastenwand met veel opbergruimte en een goed gevulde spelletjes- en speelgoed kast... daar houden wij ook van! Onze slaapkamer kwam daarna met een prachtig uitzicht over het weiland en in de ochtend een prachtige zonsopkomst, luxe! Je ziet aan het foto's het leuke interieur van de zitkamer,  wij voelde ons meteen helemaal thuis en zelfs met 5 personen had iedereen zijn eigen plekje. Ohja, er was ook een bed boven de badkamer.. zo leuk om savonds voor het slapengaan de sterren te bekijken vanuit je bed.. 1 met de natuur! Het lijkt ons ook heerlijk om hier te zitten tijdens de zomer, dus wie weet.. gaan we snel nog eens terug! 

 

 

Het huisje ligt midden op het eiland, vlakbij Midsland, het op één na grootste dorp van Terschelling. We zijn natuurlijk het eiland en de bijbehorende horeca gaan verkennen, dus scroll even wat verder naar beneden om dat ook te zien! 

Het strand en de duinen

 

Natuuuurlijk zijn we lekker veel op het strand en in de prachtige duinen geweest. Van stormachtige met wind en regen tot stralend en serene rust.. eigenlijk is het altijd fijn op het strand. Zo breed en uitgestrekt, dat zie je maar zelden in Nederland. Opvallend vonden wij de hoeveelheid aan schelpen die nog aan elkaar zaten, als er kenners zijn onder de lezers dan zijn we heel benieuwd of dit iets specifieks is voor het eiland of dat wij normaal niet zo goed kijken! De kinderen vinden het super fijn om lekker rond te rennen en schelpen te zoeken, wij snuiven de zeelucht op en genieten van het uitzicht en de rust. Wat een genot! ( Ok en dan komen er nu heel veel foto's van onze kinderen op het strand.. gewoon omdat het ons blog is, en wij dus de baas zijn en vinden dat dat wel kan! ) 

De Horeca

Ok, last but not least.. de horeca op het eiland.. erg belangrijk natuurlijk. Want hoewel er een hele fijne keuken in het huisje zat, hebben we maar 1 keer gekookt.. en zijn we vooral overal lekker gaan eten.

 

De Walvis 

 

De Walvis zit op het Groene Strand aan de voet van het hoge duin bij West Terschelling. Met een geweldig uitzicht op het wad, de noordsvaarder en zelfs Vlieland! Iedere dag zijn we wel even bij De Walvis geweest, voor een heerlijke kop koffie of warme chocomelk.. of om lekker te eten ( Ries vond de kippenpootjes er heerlijk! ) Je kunt er de hele dag terecht. Nu met de kerst was de aankleding helemaal top, onze kinderen ( en wij! ) keken onze ogen uit. Een heerlijk plekje dus!

 

Heartbreak Hotel 

 

Op een prachtige plek vind je Heartbreak Hotel , aan het brede witte Noordzeestrand, aan de rand van natuurreservaat de Boschplaat en zoals de naam al doet vermoeden helemaal ingericht in de stijl van de vijftiger en zestiger jaren. Uit de boxen komt muziek van Elvis Presley, er hangt een heerlijk sfeertje. Handig van die grote banken met onze kids, en natuurlijk ook hier een heerlijke chocomelk gedronken ( met taart! ) Ze zijn bezig met een grote verbouwing, dus we zijn stiekem wel heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien, een extra reden om nog eens terug te komen? 

 

Kijk even op die eerste foto naar het gezicht van Cato.. haha, geen dame die graag haar taart deelt ( just like her momma! ) Kobe denkt daar anders over.. geweldig toch! 

West aan Zee

 

Hebben jullie nog zin in een laatste tip? Jaaaaa, natuurlijk! Als je dus een keer op Terschelling bent, ga dan ook even naar West aan Zee aan de Noordzee kust bij Paal 8! Ook zij zijn aan het verbouwen, nouja verbouwen.. er komt een  heel nieuwe paviljoen op palen zodat je straks het hele jaar door kunt genieten van deze mooie plek. Er hangt een geweldig sfeer, heel erg "eigen" met leuke gerechten op de kaart. We lieten de tafel lekker vol zetten met allerlei gerechtjes! De kinderen vonden de ranja erg leuk die ze zelf konden "maken".. en geen plastic rietjes meer, ook fijn ( kunnen ze ook niet in de plastic soep terecht komen! ) Deze kant van het eiland is zeer geschikt voor surflessen trouwens, alleen dat zouden wij dan wel adviseren als het wat warmer is. Nog een extra reden om eens terug te komen!