De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Camping Bij Ons - Groesbeek

Geplaatst op 05 / 08
Camping Bij Ons - Groesbeek

Eigenlijk zou dit blog alleen over Horeca gaan.. en dan eigenlijk ook alleen met kinderen. Eigenlijk.. aangezien we zelf de regels maken, wijken we daar nu dan even lekker vanaf. Want wij hebben toch een pareltje van een camping gevonden deze zomer!

Zo fijn, dat we hem eigenlijk niet willen delen, maar vooruit we zullen het toch doen. 

 

We zijn namelijk een weekje naar Camping " Bij Ons" geweest in Groesbeek. We zijn al jaren echte kampeerders, lekker met de tent naar Italie of Frankrijk en de mooiste plekjes bezoeken. Sinds dat er kinderen kwamen is dat idee wel gebleven.. de uitvoering is daarintegen iets veranderd. ( Het eerste jaar zijn we met Ries trouwens naar "Camping de Lievelinge" in Vuren geweest en vorig jaar in een prachtige boerderij Lodge van Drostes in Beuningen. Beide ook echt aanraders.. misschien wijden we er nog een Throw Back Blog aan. Efin.. ik dwaal af.. ) Dit jaar zagen we via wat speurwerk op internet een super toffe Iglo tent, oftwel Dome, voorbij komen en we waren meteen enthousiast. We zouden gaan voor het betere Glamping werk. De sfeer van een camping en een veldje vinden we eigenlijk het allerleukste, maar een beetje luxe met 3 kleintjes klinkt ons ook wel goed in de oren. De Dome is uitgerust met een 2 persoons stapel bed, een leren bank, heerlijke luie stoeltjes en tafel. Ook een klein keukentje met alle benodigdheden. Daarbij was het zo hoog en ruim opgezet, zelfs met een gezin van 5 een super fijne plek. 

 

En dan de Camping "Bij Ons", de naam zegt het al. Het voelt als thuiskomen. Zo'n welkom gevoel, aardige mensen, vrolijke kruiwagens om je spullen eventueel uit de auto te laden, een lekker kopje koffie en een heel fijn sfeertje. Op vrijdag avond was er een pizza party. Marco, een van de eigenaren vertelde dat het idee was ontstaan om de mensen die aankomen de mogelijkheid te geven om lekker aan te schuiven zodat ze de eerste dag niet meteen hoeven te koken. Wat ideaal... lange tafels met heerlijke salades stonden klaar, ze kwamen langs met heerlijke pizza's en de drankjes kon je zelf kiezen bij het blauwe autootje. Dat is nog eens een goed begin van de vakantie. De camping verder is niet heel groot, op ieder veldje staat wel een bijzondere tent of huisje en eromheen stroomt een klein beekje waarin de kinderen heerlijk kunnen spelen ( en niet verdrinken! ). Het kleine speeltuintje met zandbak zorgde voor veel speelplezier en het toilet gebouw was modern, fris en ook echt handig met kinderen: dubbele douches (hoe fijn!) krukjes, en lekker overzichtelijk. Wij hadden geluk met prachtig weer ( letterlijk maar 1 piepklein buitje gehad ) maar mocht het wat minder zijn dan is de Stubli een hele fijn plek om te vertoeven. Spelletjes voor de kinderen, een platenspeler voor de grote en had ik al gezegd? Je kan er heerlijke koffie krijgen. Ohja, je kan, mocht je dat willen, iedere ochtend verse broodjes afhalen.. en als je het slim aanpakt laat je je kids ze ophalen. 

 

Wat hebben echt een top week gehad en veel leuke en aardige mensen leren kennen. In de omgeving is ook veel te doen.. scroll nog even door naar beneden, dan zal ik daar nog wat over vertellen. Kijk eens rond op hun website trouwens, alle informatie kun je daar verder vinden! ( en niet massaal gaan boeken want dan hebben wij straks geen plek meer! ) 

 

 

"Een plek waar je een keer geweest moet zijn en terug wil komen!"

In de omgeving is veel te doen. Je hebt natuurlijk de steden Nijmegen en Arnhem met alle dingen die een bruisende stad bieden. In de zomer heb je de Vierdaagse in Nijmegen met de zomerfeesten.. altijd leuk om daar even te kijken. 

 

De dingen die wij hebben gedaan zijn: 

 

Dierentuin in Kleve - Duitsland.

( www.tiergarten-kleve.de ) Het is eigenljk een uit de kluiten gewassen kinderboerderij en dat is juist perfect voor onze kids. Ze mochten zelf de beesten eten geven en dat is toch wel heel spannend. 

 

Brakkenfort - Nijmegen.

www.brakkefort.nl ) Voor 4 euro pp heb je een super leuke speeltuin met een klein zwembadje voor peuters en iets grotere kids. Je mag je eigen eten meenemen maar er is ook wel wat te koop, ideaal. 

 

Nijmegen

Wij hebben nog een dagje rondgelopen in Nijmegen, het valkenburg park is erg fijn en in de binnenstad heb je veel leuke (concept) winkels en eetgelegenheden. Verder heb je veel natuur in de omgeving, we zijn ook lekker naar het bos geweest bijvoorbeeld! Verder niet heel veel gekke tips, dan zou je toch Mr. Google even moeten raadplegen! 

 

Konbanwa - vlakbij Nijmegen

( www.konbanwa.nl ) Tja.. je bent een echte Glamper of niet, maar wij hebben dus een avondje, lekkere sushi op! 

 

 

Ohja, nog even het volgende. Soms lijkt het op de foto's alsof wij de enige mensen zijn op die locatie. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, maar ik probeer altijd zoveel mogelijk om geen andere mensen op de foto te zetten. 

Soms ontkom ik er niet helemaal aan, maar dat is wel de reden waarom ik vaak een hoek kies waar niemand zit! Mocht je jezelf ooit tegen komen ergens op deze site en je wilt dat liever niet, laat het dan even weten!