De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

T huis - Breda

Geplaatst op 21 / 07
T huis - Breda

Yes wij hebben vakantie! We gaan een weekje weg ( we verklappen nog niet waar heen! ) maar verder blijven we lekker thuis. Genoeg tijd om dus om er lekker op uit te trekken met de smurfen. Omdat bij Roel de bedrijfsborrel donderdag wat uit de hand was gelopen, moesten we vrijdag even naar Breda om zijn auto op te halen. ( het is toch ook altijd hetzelfde met die mannen.. ) Maar, wij zijn de beroerdste niet, tijd om van een nood een deugd te maken.. toch? Een plekje wat voor ons misschien voor de hand ligt.. kan voor andere weer een leuke nieuwe plek zijn! Wij waren even naar het Valkenburg park geweest in breda. Een prachtig mooi stadspark. Het Valkenberg deed tot 1812 dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda. Het park dankt zijn naam aan een valkenhuis dat aan de rand ervan stond en van waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven. Mooie geschiedenis, prachtig park.. maar wij komen natuurlijk voor iets heel anders.. speeltuinen, koffie, ijsjes en lekker eten. En warempel, dat hebben ze daar allemaal, hoezee! 

 

Sinds 2002 staat er namelijk een mooi T huis, ontworpen door architect/kunstenaar John Körmeling. Op de gevel van het vrolijke roze/oranje pandje staat: slagroom, spaghetti, koffie, worst, ijs, kauwgom, soep, friet, snoep, salade, pepermunt, bier, taart, thee. Volgens mij is niet alles ook daadwerkelijk te koop, maar het mag de pret niet drukken. Wij namen een kleedje mee (Roel viel in slaap).. de kids doken meteen de speeltuin in, en lieke genoot van het fijne sfeertje in het park en het zonnetje. Natuurlijk kregen we honger, dus gingen even lekker op het terras zitten. We zien er nogal roze/oranje uit op de foto, maar dat kwam door de weerkaatsing van het zonnescherm en de gekleurde vloer, Catootje was in ieder geval helemaal in haar element! Bij de koffie kregen we extra koekjes dus bonuspunten worden genoteerd! Het hele rietjes-dilemma is trouwens een hot item, maar nog niet overal zijn ze gestopt met rietjes, wederom tot tevredenheid van Cato. Lekkere tosti's en pannenkoeken voor de kids werden besteld, was allemaal erg lekker. Ries kon niet wachten om weer naar de speeltuin te gaan, dus terwijl wij nog lekker genoten van een drankje in de schaduw, maakte hij al weer vriendjes op het klimtoestel. 

 

In het park worden ook vaak leuke evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de Palm Parkies. In de zomermaanden kan je 7 weken op rij genieten live muziek! En dat al sinds 1999. Kijk hiervoor even op https://www.palmparkies.nl/alle-locaties/breda/#top . ( op 07-08 komen de handsome poets!!)  Maar ook in de winter is er genoeg te doen. Sowieso is het gewoon een heel mooi park om lekker te wandelen of te genieten van de grote fontein. Nou wij hadden een hele tijd middag in het park, reden genoeg om het op ons blog te vermelden!

 

Kleine verbeter puntjes.. de website zit nog in flash, en dat werkt niet echt lekker! Mochten jullie dit lezen, mensen van T huis; bij www.juliontwerpburo.nl kun je een mooie nieuwe site laten maken. ;) Ook de stoeltjes zien er van veraf erg leuk uit, dichterbij zijn ze erg verkleurd, mochten jullie nieuwe stoelen willen.. daarbij kan Roel jullie helpen. Tja het blijft toch ons werk he.. haha!