De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Het tuinhuis van Charlotte

Geplaatst op 09 / 12
Het tuinhuis van Charlotte

In onze omgeving zitten echt veel leuke plekken voor kinderen ( en ouders! ). Zo ook aan de rand van Breda, en dus op bijna-fiets-maar-we-pakken-toch-de-auto-afstand van ons huis. Ik heb het over Natuurpoort landgoed Woflslaar. Je hebt daar het Ulvenhoutse Bos, het paradijselijke Markdal, of de prachtige Strijbeekse Heide. Lieke gaat graag zwemmen bij het mooie openlucht zwembad, of we gaan met het hele gezin naar de kinderboerderij. 

 

Die kinderboerderij is echt leuk, er staan kleine fietsjes voor de kinderen, in het binnenverblijf kun je kijken naar de konijnen en (enorme) varkens. Buiten heb je een grote geiten wijde met speeltoestellen en kun je naar de kippen, ezels en koeien kijken. 

Verder is er ook een moestuin, al lopen onze kids daar nu nog straal voorbij. Er stond altijd een leuk tuinhuis op, om lekker wat te eten en te drinken. Buiten was er een grote zandbak en dus een ideale plek om lekker te genieten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. 

Een tijdje terug kwamen we erachter dat ze het tuinhuis gingen verbouwen.. en we moesten het een tijdje doen met leuke foodtrucks op het terrein ( slim en leuk gedaan! ) 

 

Afgelopen weekend ging het nieuwe pand open, dus we konden onze nieuwgierigheid niet meer in bedwang houden en zijn meteen maar even gaan kijken. Er bleek ook een kerstmarkt te zijn, helaas liep het door het weer een klein beetje in het water.. wat een hondeweer! 

Maarrrr wat is het pandje tof geworden. Veel meer licht en ruimte, althans zo lijkt het omdat een deel van het pand uit glas bestaat met een prachtig uitzicht op de weilanden en de paarden. Een hele leuke speelhoek voor de kinderen, staat nu niet op de foto trouwens. Maar wat nog mooier is, is dat het hele pand op zo'n bijzondere wijze weer opnieuw opgebouwd is: DUURZAAM in hoofdletters: Met stro in de wanden en de 4 lagen leemstuc isoleren de mooie wanden perfect! Het groene dak is klaar, en er komen zonnepanelen. Ook de inrichting is duurzaam; de schapenvachten van hun eigen schapen liggen op de bankjes en de meubels zijn opgeknapt vanuit de kringloop. De koffiebar is gemaakt van bomen die in Breda zijn geplant, gegroeid en gekapt. Echte streekproducten dus! Op website en op https://www.wolfslaarbreda.nllees je er meer over. 

 

Wij genoten gewoon ouderwets van heerlijke koffie en lekkere taartjes en komen zeker regelmatig even terug! 

 

( ohja tip! Je kunt er ook lekkere dingen meenemen voor thuis! )