De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Kweekcafe - Haarlem

Geplaatst op 26 / 08
Kweekcafe - Haarlem

 

Zoals deze eerste foto is, zo is dit blog een beetje; chaotisch. Dan weten jullie dat vast. 

 

San Blas - Bloemendaal 

 

Het idee was om vandaag eens lekker op pad te gaan, even het vakantie gevoel vasthouden.. en wat ons betreft is dat aan zee! Een keer niet richting vlissingen maar Bloemendaal ditmaal! Lekker even uitwaaien op het strand, en daarna door naar was andere leuke plekjes in de buurt. Het was heel grappig om te zien hoe iedereen nu met "het weer" om gaat.. wij in lange broeken en jassen, en sommige mensen in korte broekjes en we zagen zelfs wat mensen in de zee zwemmen! Onze jongens dachten ook dat het wel kon om met schoenen en lange broeken in de zee te springen, bleek het stiekem toch best koud te zijn, zeker met het windje erbij. 

Dus na een lekkere wandeling zijn we neergeploft op het terras van San Blas.. wat een lekker plekje. Niet heel specifiek voor kinderen ingericht hoor, maar naar ons idee is iedere strandtent Kindproof, er hangt altijd een relaxte sfeer en het meubilair kan tegen een stootje. San blas is trouwens wel echt een mooie zaak, ook binnen! Een aparte vorm en mooie meubels. De DJ stond lekker te draaien, dat helpt wel voor het vakantie gevoel! ( neem anders even een kijkje op hun website: http://www.sanblas.nl  voor meer info. 

 

Scroll snel verder voor Deel 2 van onze dag.. 

Kweekcafe in Haarlem

 

Oooh oh, wat een leuke plek! De haarlemmer Kweektuin: een non-profit organisatie van vrijwilligers, die samen met de gemeente Haarlem natuur, water, horeca, bedrijven, leren én spelen samenl laten komen. Zo, dat is een hele mond vol, maar we waren dan ook verbaasd hoeveel er hier te doen is. Op de website lees je er meer over, voor ons was het horeca stukje natuurlijk het aandachtspunt. Ter zake dus: Een grote lichte kas met daarin allerlei hoekjes om te spelen, muziek te maken en lekker bij elkaar te zitten om wat te eten en te drinken. In de kas was ook een deel ingericht als concept store, dus met een beetje geluk kun je ook nog wat moois scoren om mee naar huis te nemen. De kinderen konden lekker spelen en nadat we wat gedronken hadden zijn we buiten maar eens gaan verkennen. Eerst de vogeltjes bekijken, daarna even spelen in de kleine maar erg leuke speeltuin, zeker voor de leeftijd van 3/5 jaar. Daarna de kabouter route gelopen, misschien nog wel het mooiste! Leuke kleine paadjes langs water ( wel opletten geblazen dus ) en prachtige grote bomen. Zoeken naar kabouters blijft een mooie sport en wakkert altijd een sterk fanatisme bij de kinderen aan! Nou voor ons echt een zeer geslaagde middag in haarlem.. Helaas kun je niet echt avondeten in het kweekcafe, en ja.. eten moeten we toch he ;) 

 

Scroll daarom verder naar deel 3 van dit verhaal. 

Frisk aan het spaarne

 

Wat een lange blog he.. nou! Leuk dat jullie nog steeds lezen, nog een klein stukje. Eigenlijk een tip die we nog willen meegeven. Vaak proberen wij, zeker omdat we met 3 kindjes zijn, de drukke eet momenten te vermijden. Dus of juist laat lunchen, of vroeg dineren. Het is dan wat rustiger in de zaak waardoor je je minder bezwaard voelt als de kinderen wat drukker zijn, of bijvoorbeeld een ander tafeltje bezet houden om lekker te spelen. Deze keer hebben onze kinderen zich echt voorbeeldig gedragen ( en dat is echt niet altijd het geval hoor) misschien omdat we dit vaak doen weten ze ondertussen wat wel of niet kan en gaat het 9 van de 10 keer heel goed.  

 

We zijn heerlijk aangeschoven bij Frisk aan het Spaarne in Haarlem. ( check www.friskaanhetspaarne.nl)  Een hele mooie plek aan het water ( buiten is dat dus een beetje eng, want die smurfen kunnen zo in het water kletteren) maar binnen is het juist leuk omdat het glas tot aan de vloer komt en je dus wel het idee hebt dat je echt aan het water zit. Vroeger was dit de Droste chocoladefabriek, wat gaaf is dat! De kookstijl is gebaseerd op de Nordic Kitchen: simpel, puur, gezond, authentiek, groen en seizoen. Een keuken waarin verse lokale groenten een belangrijke rol spelen - aldus de website en dat kunnen wij alleen maar beamen, heerlijk gegeten!

Als afsluiter een high five met de chef.. konden wij moe maar voldaan weer op huis aan. Het was een fijne dag! 

ja.. onze kids van 5 en 3 zitten lekker een potje te schaken.. je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen toch. ;)