De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Kroast Amersfoort

Geplaatst op 09 / 02
Kroast Amersfoort

In dit nieuwe jaar gaan we natuurlijk weer lekker op pad, nouja.. zo nieuw is het jaar helemaal niet meer aangezien we al weer in de 2e maand zitten! Vandaag stond een ritje naar Amersfoort op de planning

door een leuke tip! ( Heb je tips, stuur ze zeker door! ) Dit keer dus naar Kroast, alleen de naam is al leuk en laat meteen zien dat ze een oudervriendelijke horeca zaak zijn.

 

We kwamen aanlopen en er kwam net een stel naar buiten met 2 huilende kinderen. Roel en ik keken elkaar al aan.. ohjee wat is dit! Eenmaal binnen hadden wij binnen no-time door waarom dat was.. Die kids willen hier nooit meer weg, wat een toffe plek! Kroast heeft namelijk een speciale kinderspeelruimte, oftwel het ‘Glazen Huys’ met voor ieder kind wat wils. Een keukentje, racebanen, leuke deurtjes en kastjes, puzzels en knuffels. De speelruimte is open, licht en ruim, en heeft ook wat plaats voor ouders die hun ( jonge ) kids nog niet helemaal alleen kunnen laten spelen. Wanneer ze ietsje ouder zijn kunnen ze fijn zelf spelen en is het ook weer fijn dat ze juist een beetje zijn "afgesloten" van het zitgedeelte. We begrepen dat er in het weekend zelfs een nanny aanwezig tijdens het diner, dat is helemaal fantastisch toch! Op de website staat: Verwacht geen ballenbak of skelters, maar een knus ingerichte huiskamer met genoeg speelgoed en knutsels; dat is ook precies wat het is! Een waar kinderparadijs met de uitstraling van een wijnbar! Het is nu nog te koud om in de tuin te zitten, maar dat zien wij in het voorjaar al helemaal goedkomen.. ook een heel fijn plekje! 

 

De kaart staat vol met heerlijke gerechten, en de (alcohol vrije) IPA die werd aangeraden moest Roel natuurlijk wel even proeven. Ohja.. een borrelplank met kaasjes, brood, smeersel, ham én bitterballen, dat is toch een hemelse borrelplank! De kinderen werden helemaal blij van de ranja met sinaasappel en rietjes met zonnebrillen. ( geef ze eens ongelijk! ) We konden helaas niet blijven voor het avondeten, maar met die nanny ingedachte.. het lijkt ons een feestje. Gelukkig konden wij 3 hele vrolijke kids mee naar huis nemen, maar een traantje zou ik best begrijpen. 

 

Ohja! Amersfoort zelf is ook verrassend mooi, we zijn nog lekker even een rondje gaan wandelen en kwamen een prachtig oud kasteel tegen, al met al een geslaagd uitstapje! 

"Een waar kinderparadijs met de uitstraling van een wijnbar! "