De website met tips voor Oudervriendelijke horeca zaken!

De Fanfare van Honger en Dorst

Parijs & Villereal

Geplaatst op 09 / 08
Parijs & Villereal

Bonjour! Hierbij een blog over ons vakantie avontuur in Frankrijk, we hebben echt een hele fijne tijd gehad en we delen het graag, misschien heb je er wat aan. Anders is het misschien gewoon leuk om te lezen;)

 

Wij begonnen ons avontuur in Parijs.Uhm.. Parijs met 3 jonge kinderen? Are you sure? Jazeker! Ongeveer 7 jaar geleden zijn wij samen, toen nog zonder kinderen, een paar dagen naar Parijs geweest. We hadden een tof hotel uitgekozen, Mama Shelter (Design door favo ontwerper Philippe Starck en dat was al genoeg voor Lieke om daar heen te gaan ) en zagen daar een gezin aan tafel zitten. Op dat moment waren we in blijde verwachting van ons eerste kindje en zeiden we heel romantisch tegen elkaar dat we ooit met ons gezin terug zouden gaan. Niet wetende dat citytrips met kinderen toch nét even anders gaan dan met z'n.. tweetjes! Haha little did we know! 

 

Enfin, onze kids zijn nu op een leeftijd waarop de dingen allemaal weer wat makkelijk gaan, ze eten met de pot mee, vinden (bijna) alles leuk, kunnen hun plas wat langer dan een half uur ophouden dus genoeg reden om het erop te wagen. Een paar dagen voor vertrek kwamen we erachter dat het wel 42 graden zou worden in Parijs, dus de uitdaging werd nog iets groter. Hey Ho, let’s go! 

 

Onze ervaring:

 

Je hebt bij veel hotels Familie kamers. Dat zijn dan aan elkaar geschakelde kamers waardoor je wel samen met je kinderen kan overnachten en toch ook beide je eigen plekje hebt. Onze kinderen kunnen nog wel samen in een groot bed slapen, maar je hebt ook kamers met losse (stapel) bedden. Het is ideaal want zo heb je wel de luxe van een hotel met wat extra ruimte voor de kids. Opvallend vonden wij dat ze nu alles leuk vinden, van de knopjes van de lift en lekker uitkiezen bij het ontbijt buffet of een film kijken in het grote bed.. Alles was een feestje. Bij Mama Shelter hebben ze dat heel leuk gedaan, een hele toffe inrichting en een extra goodiebag voor de kindjes. De maskers die bij de lampen horen waren favoriet en de grote voetbaltafel in het restaurant was een mega hit!

 

En dan de stad in.. Huur een fiets! Of in ons geval een elektrische Bakfiets. Het is echt ideaal om zo de stad te verkennen; je kunt stoppen waneer je wil, de kinderen kunnen alles zien en ze hoeven zelf niet te veel te lopen en het geeft een heel vrij gevoel.We hadden veel bekijks. Je ziet niet veel mensen op de fiets in deze stad en zeker geen bakfietsen. Wat dat betreft is het geen Amsterdam. Onze fietsen hebben we gehuurd bij Holland Bikes ( toepasselijke naam) en die zat recht naast de Arc de Triomph.. Het gaf wel een hilarisch tafereel.. met je bakfiets over de Champs Elysees in de spits.. (En Roel met de kids hardop zingen; oooooh Champs Elysees lalalalala) Laten we zeggen dat dat wel een ervaring was. Verder zijn er veel fietspaden en hebben we natuurlijk wat rustigere wijken opgezocht. 

 

Pas je programma een beetje aan. Probeer niet alle hotspots af te tikken in een dag maar kies er 1 of 2 en bouw ruimte in voor kinderen. 

Een voetbal mee in de bakfiets en dan maar even een potje voetballen onder de Eiffeltoren.. Kinderen vinden zo’n toren 2 minuten interessant en daarna willen ze spelen. Omdat het zo heet was hebben wij genoeg drinkmomentjes en ijs-momentjes ingecalculeerd. Parijs heeft zoveel toffe plekken om naar toe te gaan... veel te veel om in 1,5 dag te stoppen. Qua winkels blijft voor Lieke Merci! toch wel favoriet.. een hele grote concept store in het 11e arrondisement.  (handig dat daar in de buurt ook een Pokémon winkel te vinden was, Ries ook gelijk helemaal in z'n element. 

 

Naast een fiets is natuurlijk een metro kaart ook erg handig. De kinderen vonden het geweldig, zo onder de grond en dan samen kijken waar we er weer uit moeten. Nu moet ik wel zeggen dat onze kinderen, omdat ze uit een dorp komen op dit vlak nog niet zo veel hebben meegemaakt, wellicht is een stadskind wat minder makkelijk te imponeren. 

Na die paar dagen in Parijs zijn we doorgereden naar onze Camping in Villeréal. We hadden daar een mooie ingerichte tent gehuurd.. het welbekende glamping werk dus. Gewoon lekker een koelkastje en fijne bedden.. maar wel het fijne gevoel van een camping. 

Op onze camping was het heel erg rustig, en in het begin dachten we, waar is iedereen? Maar als snel begon die rust te wennen en konden we heerlijk genieten met zijn 5-en. Het zwembad hadden we soms helemaal voor onszelf en ook het toilet gebouw hebben we toegeëigend. 

In de ochtend ging Ries onze bestelde croissantjes halen bij de receptie, en in de avond konden we een potje sjoelen. 

 

In de omgeving was veel moois te bezichtigen.. met misschien wel als favoriet: Bassivière.. een prachtige locatie op 10 minuten(!!) afstand. Je kunt er heerlijk eten, de kinderen kunnen er fantastisch spelen ( en daarmee dus mega 'fanfare' waardig ) maar je kunt er ook overnachten en niet te vergeten winkelen in de prachtige winkel. We zijn er een aantal keer lekker gaan eten, zo’n mooie locatie met een hele fijne relaxte sfeer. De eigenaren zijn Nederlands en dus werd er ook Nederlands gesproken. Mooie gesprekken ontstonden met andere gasten (die ons ook weer helemaal mooie tips gaven voor volgend jaar) en de kinderen konden heel fijn samen spelen. Echt een beetje hemel op aarde. De lazy Sunday lunch met live muziek was wel een hoogtepuntje trouwens. 

 

Verder zijn we naar een mooi kasteel geweest, Chateau de Bonaguil, op een half uurtje rijden. Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw maar volledig verbouwd op het einde van de 15e en 16e eeuw door Bérenger de Roquefeuil Voor de kinderen echt een feestje, door alle gangetjes sluipen en in de kamers kijken. We hebben ons daar twee uur prima vermaakt.. en ook het ritje er naartoe is prachtig. Wanneer je een dagje iets minder weer hebt is zo’n uitstapje een aanrader. 

 

Een leuke stad om te bezichtigen is Perigeux. We hebben top gegeten bij  Little Cocotte ( aanrader! Super prijs /kwaliteit! ) en leuke winkeltjes en boetiekjes bezocht. Voor de kinderen was er een mega grote draaimolen.. Dus ook daar konden we voor ieder was leuks vinden. Bezoek Rue de lemon, vanuit daar kom je op de mooiste plekjes. 

 

We hadden zelf niet meteen in de gaten dat Villeréal zelf ook zo mooi was! “Even naar het dorpje om boodschappen te doen” werd een verassende ochtend met een super leuke markt, prachtig kerkje en een lunchzaakje “ Maggies” waar we echt heel blij van werden. Het romantische hoekpandje met de blauwe panelen bleek een waar pareltje te zijn. Met uitzicht op het middeleeuwse kerkje en pleintje had namelijk binnen een hele leuke speelhoek, airco en overheerlijke huisgemaakte taartjes. De Nederlandse eigenaresse had ook weer een paar mooie tips voor ons, super lief.